Penafian


Setelah melayari laman AnemZahar ini, para pembaca akan tertakluk pada segala penafian seperti berikut :

  1. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.
  2. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan sebarang kerugian yang dialami oleh para pembaca dalam mengaplikasikan sesuatu yang dinyatakan atau tertulis di dalam sebarang artikel yang dihasilkan di dalam blog ini.
  3. jika sebarang sumber dan informasi yang terkandung dalam mana-mana artikel hasilan pemilik blog ini, pemilik blog akan mengubah, mengalih dan mungkin memadamkan artikel tersebut jika diarahkan oleh pemilik sebenar bagi sumber berkenaan.
  4. SEBARANG BENTUK ARTIKEL, INFORMASI ATAU GAMBAR YANG DIMILIKI OLEH PEMILIK BLOG INI BOLEH DIGUNAPAKAI OLEH PARA BLOGGER LAIN TANPA MEMERLUKAN KATA KEBENARAN TETAPI PERLULAH DILETAKKAN PAUTAN KE BLOG INI.
  5. Sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini sama ada yang membina atau menghentam dalam sesuatu adalah dipertanggungjawabkan kepada mereka sendiri. Pihak pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan segala hujah pendapat dan komen mereka tersebut.
  6. Segala penafian yang telah termaktub bagi blog ini mungkin akan berubah mengikut keadaan situasi semasa dan akan dikemaskini dari semasa ke semasa.


_________________________________________________________________________________
Penafian ini terpakai bagi mana-mana tapak yang memaparkan pautan README . Jika anda melawat atau sampai di sini dari itu laman web, sila baca melalui kategori yang berkenaan dengan anda dan menghormati kehendak penulis. Jika anda berminat untuk menggunakan README sebagai penafian peribadi anda, sila KLIK DI SINI untuk mendapatkan logo.


Hubungan peribadi dan privasi

Jangan menganggap bahawa anda tahu segala-galanya ada tahu mengenai penulis semata-mata kerana anda membaca weblog mereka secara tetap . Apa-apa penghakiman yang anda buat akan berdasarkan kepada maklumat yang mereka telah menyediakan diri mereka sendiri , yang mungkin samar-samar, tidak lengkap atau tidak dihiasi. Apa pendapat anda membentuk kepada mereka sebagai manusia, atau kehidupan mereka secara keseluruhan, mungkin lebih disimpan untuk diri sendiri. Ingat, anda adalah pembaca. Pengecualian jelas ini akan jika seseorang telah meminta nasihat atau pendapat.

Jangan sekali-kali menghubungi penulis untuk maklumat lanjut mengenai acara atau maklumat peribadi daripada apa yang mereka telah disediakan di laman web ini. Kemungkinan jika maklumat yang anda dapatkan tidak mudah didapati , mereka mendapati ia terlalu peribadi atau innapropriate untuk berkongsi. Jika anda berada berdekatan dengan orang yang mereka akhirnya akan memberitahu anda secara peribadi, soalan sehingga mengganggu tidak diperlukan, hanya biarkan dia bersendirian. Jika anda adalah bertujuan untuk tahu, anda akan.

Jika anda mempunyai hubungan kehidupan sebenar dengan penulis , ingat bahawa komunikasi adalah amat penting. Lihat log web jurnal yang dalam talian, tidak kurang suci daripada diari tersembunyi antara tilam. Pertama sekali biarkan mereka tahu bahawa anda membaca laman mereka , terutamanya jika mereka tidak memberitahu anda secara peribadi.

Jika mereka tidak mahu anda membacanya, atau tiba-tiba berhenti menghantar penyertaan, bertanya kepada mereka mengapa dan jika perlu, berhenti pergi ke laman web ini . Adalah penting bahawa sebagai kawan , saudara, rakan sekerja atau apa sahaja yang anda mungkin untuk penulis, bahawa kehadiran anda di weblog mereka tidak menghalang keupayaan mereka untuk meluahkan perasaan. Ingat ini adalah kedai mereka . Mereka mungkin tidak mahu anda untuk membaca perkara-perkara tertentu mereka mungkin menulis tentang anda atau orang lain yang anda sayangi , untuk ganti perasaan anda, mengelakkan drama atau mengekalkan privasi mereka. Anda harus menghormati dan dengan segera berhenti pergi ke laman web ini , dan tidak pernah menyampaikan sebarang maklumat yang anda berkumpul di tapak mereka kepada orang lain yang mungkin menggunakannya terhadap mereka.

Jika seseorang menulis tentang anda dan anda tidak menghargainya, mendekati mereka mengenainya. Cuba bertenang dan sopan. Jelaskan bahawa anda berhak untuk privasi anda juga. Terdapat banyak kompromi yang boleh dicapai daripada menggunakan nama samaran yang samar-samar untuk melindungi ketanpanamaan anda, atau tidak menyebut anda semua. Jika anda marah kerana mereka menulis perkara-perkara negatif tentang anda, munasabah, cuba untuk melihat jika terdapat satu cara untuk menyelesaikan isu-isu dan memperbaiki hubungan anda dengan penulis. Jika ia tidak kelihatan mungkin, berhenti pergi ke laman web. Mereka akhirnya akan bosan dan bergerak ke atas.

Bekas rakan-rakan, peminat dan ahli keluarga renggang yang telah dipotong daripada kehidupan penulis jangan membaca jurnal mereka. Jika hubungan itu telah berakhir, tidak ada sebab anda perlu mendapatkan maklumat terkini mengenai kehidupan orang itu. Jika anda tidak boleh membantu diri sendiri, adakah ia secara senyap-senyap , dan tidak pernah mengulangi apa yang anda baca atau menggunakannya untuk mencederakan penulis.


Maklum balas dan memulakan hubungan

Jika mereka mempunyai buku tetamu , menandatanganinya. Pujian akan sentiasa diterima anggun dan dihargai. Kritikan dan celaan-celaan adalah baik jika anda mempunyai masalah dengan sesuatu, tetapi cuba untuk kekal yang membina dan tidak asshole. Tiada siapa yang memaksa anda untuk memberi pendapat anda, jadi jika anda tidak mempunyai apa-apa jauh positif untuk mengatakan , ia mungkin yang terbaik untuk berdiam diri .

Apabila menghubungi seseorang buat kali pertama, mempunyai petunjuk . Jika mereka mempunyai biografi terperinci dan maklumat peribadi yang menggambarkan kehidupan mereka dari hari mereka dilahirkan, kemungkinan mereka tidak akan menghargai anda membuang masa mereka meminta mereka berapa lama mereka atau di mana mereka tinggal. Penulis meletakkan banyak pemikiran dan masa ke laman web mereka, jadi mengambil masa untuk membaca maklumat yang mereka menyediakan anda dengan sebelum anda meminta lebih.

Jangan sekali-kali menganggap penulis berhutang anda apa-apa tindak balas. Mereka boleh menerima daripada beberapa untuk beratus-ratus mesej setiap hari. Beberapa dengan senang hati akan dimasukkan semula dengan serta-merta , yang lain tidak akan menjawab. Cuba untuk tidak mengambil sendiri , kerana kemungkinan ia mempunyai kaitan yang lebih dengan jadual mereka daripada apa-apa lagi . Jika anda berasa marah dan buruk tentang perasaan ditolak, anda mungkin akan merosakkan mana-mana peluang anda mempunyai daripada berkawan dengan orang itu.

Jangan menipu diri sendiri dengan berfikir bahawa anda akan menjadi lebih penting kepada penulis kerana dia / dia kepada anda. Ingat, anda sedang melihat di dalam kehidupan mereka , berkongsi pemikiran mereka , dan walaupun mereka boleh menjadi cukup istimewa kepada anda, anda kekal misteri kepada mereka. Jika mereka sejuk atau yg tdk unmount kepada kemajuan anda, ingat bahawa anda seorang asing kepada mereka pada ketika ini , dan mereka mungkin atau mungkin tidak mahu untuk memastikan ia cara itu. Ia sepenuhnya pilihan mereka.

Jangan menjadi stalker psiko.

Anda tidak perlu menghubungi orang dengan perkhidmatan Rasul sehingga mereka menyenaraikan pemegang mereka di laman web mereka. Jika anda mendapat ia dari orang lain, lupa anda pernah mempunyai , mereka mungkin bertujuan untuk memastikan ia agak peribadi .

Seorang penulis mempunyai hak untuk berhenti menulis pada sebarang masa untuk apa-apa sebab mereka melihat patut, dan tidak ada fakta mesti mereka mewajarkan atau menjelaskan sebab-sebab ini kepada anda atau mana-mana pembaca mereka. Ia weblog mereka, mereka boleh lakukan dengan ia sesuka hati.


Bahasa kesat dan bahan-bahan

Internet adalah tempat yang menggalakkan kebebasan bersuara dan kreatif, dan seperti dalam mana-mana persekitaran di mana orang diberi kebebasan ini , konflik mungkin timbul. Jika pengarang menggunakan bahasa atau bahan-bahan yang menyinggung perasaan anda , biarkan . Menghubungi orang atau ISP mereka , menuntut mereka mengeluarkan kandungan atau menukar cara mereka adalah tidak masuk akal kerana anda melihat kandungan mereka akan percuma anda sendiri dengan melawat laman web mereka. Hanya berhenti pergi ke sana dan anda tidak perlu untuk melihat apa sahaja yang anda tidak suka tentang laman web ini . Pengecualian jelas ini akan jika seseorang telah menyediakan bahan-bahan haram , di mana ia akan menjadi sesuai untuk mengadu kepada wuthorities ISP atau kenalan mereka.Hak cipta dan ihsan

Jangan sekali-kali meminta seseorang untuk membuat anda susun atur, untuk membantu dengan laman web anda atau menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukan skrip tertentu atau kesan grafik yang mereka mempunyai di laman mereka , melainkan mereka secara khusus menawarkan bantuan mereka. Terdapat banyak tutorial sedia untuk membantu anda , hanya menggunakan enjin carian untuk mencari apa yang anda perlukan.

Jangan sekali-kali menggunakan apa-apa di luar tapak seseorang, sama ada bertulis , imej atau kod html, melainkan mereka mengatakan sebaliknya . Orang ramai sangat dilampirkan kepada kerja mereka dan biasanya tidak memberi respon yang baik ketika orang lain membantu diri mereka kepadanya. Hak cipta dilindungi oleh undang-undang dan kesan sesuatu minit yang diwujudkan, sama ada penulis itu mempunyai notis © atau tidak. Terdapat alat dalam talian di mana anda boleh belajar tentang undang-undang hak cipta seperti Apakah Hak Cipta dan Pengedaran semula Dalam Grafik Mempunyai Untuk Berhenti.

Jangan sekali anda pernah mengarahkan pautan apa-apa, ini termasuk pautan butang dan pelbagai jenis grafik penulis boleh menawarkan . Menghubungkan langsung adalah apabila anda menaip sesuatu seperti <img src="http://www.yahoo.com/linkbutton.gif"> untuk memaparkan butang pautan yahoo, dan bukannya benar-benar menyimpan dan memuat naik ke pelayan anda. Ia pada asasnya adalah kecurian bandwidth, kerana ia menggunakan pemindahan data, dan pemilik pelayan perlu membayar untuk itu. Sentiasa menyimpan imej dan memuat naik ke pelayan anda sendiri melainkan jika penulis khusus menyatakan anda boleh berbuat sebaliknya.


Read here: DISCLAIMER
Baca kenapa pentingnya PENAFIAN/Disclaimer di SINI.

No comments: