Siapa Yang Selalu Menderma Dekat Blog Ini?




Post ini semata-mata nak ucapkan terima kasih kepada....



Sebab selalu klik iklan nuffnang saya. Heeeee..... >____<
TQVM.




Liebster Award from Cik Wanie Belog



First Liebster Award from Cik Wanie Belog. Apa itu Liebster Award? Baca SINI.

Ok. Soalan yang diberi oleh Cik Wanie ialah:

1)Pandangan first anda tentang blog saya bila awak masuk sini/ maybe pandangan awk tentang saya?2)Berapa umur awak?3)Cadangkan kpd sy blog mana yg patot sy kunjungi?:)4)Adakah awak cepat merajuk?5)Moment yang xpernah awak lupakan sepanjang hidup setakat hari ini?6)Lagu favourite awak?7)Warna kegemaran?8)Aktiviti hujung minggu?9)Tema raya tahun ini?10)Warna kegemaran?11)Tempat/Negara yang awak nk pergi sesangat?

Jawapan Anem:

1. Mungkin awak ni seorang yang neat and tidy. Sebab blog Cik Wanie kemas. Tapi cuba tukar header tu kepada header yang lebih menarik sikit sebab nampak macam serabut. Hihihi
2. Saya 18 tahun.
3. Cik Lisa, Fatin Diana, Pengasas Mr and Mrs Bloggie, Hasrul Hassan4. Yup. Saya cepat sentap and merajuk. Wakaka
5. Too many memories. :')
6. Semua lagu Ellie Goulding.
7. Warna kawaii
8. Keluar dengan family/member/loved ones.
9. Purple.
10. Warna kawaii laa.
11. Paris. Kota Cinta.


Ok itu sahaja. Giliran Anem pulak nak bagi 11 soalan kepada 11 blogger lain. Weeee... Soalannya, Siapa nak remote??!! Hihihi kidding-2.

Ok soalannya,

1. Pandangan awak tentang blog saya?
2. Nama penuh?
3. Aktiviti masa lapang?
4. Suka KPop?
5. Beritahu kenapa awak suka/tidak suka KPop.
6. Cartoon kegemaran?
7. Suka novel?
8. Beritahu kenapa suka/tidak suka novel?
9. Pakai jam tangan kiri/kanan?
10. Awak buat blog untuk apa?
11. Nak jadi bloglist saya tak? Kalau nak tinggalkan link di entry ini.


SIAPAKAH YANG BERTUAH ITU?

1. Reini Razak
2. http://nineteencapri.blogspot.com/
3. http://aniesaahmad.blogspot.com/
4. http://lovehim30.blogspot.com/
5. http://smilingsafieqa.blogspot.com/
6. http://ninahaniadin.blogspot.com/
7. http://mydreamland1621.blogspot.com/
8. http://in-finitedream.blogspot.com/
9. http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/
10. http://sarahairudin.blogspot.com/
11. http://www.milikallahsepenuhnya.blogspot.com/

Ok itu sahaja. TQVM.

Neem Shoppe


Hai semua, hari ni nak promote and review online shop Anem sendirian berhad yang bernama NEEM SHOPPE.

Apa ada di Neem Shoppe?
  • Pakaian wanita
  • Baju kurung kanak-kanak
  • Baju lelaki
  • BAJU RAYA 2014
Harga?
Semua harga adalah termasuk postage

Size?
Semua baju yang di jual ada ukuran. Kebanyakkannya adalah FREE SIZE. Free size muat hingga size M.

So jom like and terjah page ni sekarang.


Ulangtahun Kiub Rubik Yang ke-40.


Assalamualaikum semua. Siapa yang buka Encik Google hari ni mesti dah tahu hari ni hari apa kan kan kan? Hihihi. Ok macam tajuk dekat atas tu, hari ni genap 40 tahun usia kiub rubik ni. Jom tengok sejarah dia.

Asal-usul
Kiub Rubik ialah sebuah mainan teka-teki mekanik yang dicipta pada tahun 1974 oleh Ernő Rubik, pengarca dan profesor senibina Hungary. Kiub plastik ini boleh didapati dalam empat versi: "Kuib Poket" (2×2×2) , Kiub Piawai (3×3×3), "Dendam Rubik" (4×4×4), dan "Kiub Profesor" (5×5×5). Sebuah syarikat yang lain sedang mencipta kiub-kiub sehingga peringkat 11×11×11 yang masih dapat dimainkan dengan pantas, berbanding dengan kiub-kiub Rubik yang tidak sesuai untuk dimainkan selain daripada peringkat 3×3×3 kerana mudah pecah, sebagaimana yang dinasihati oleh syarikat asli.
Versi 3×3×3 yang merupakan versi yang dirujuk dengan istilah "Kiub Rubik" mempunyai 27 unit kuib dan sembilan buah segi empat sama pada setiap sisi untuk memberikan 54 buah segi empat sama pada keseluruhannya kepada enam sisinya. Biasanya, permukaan kiub dilitupi oleh pelekat dalam enam warna tunggal, dengan satu warna tunggal pada setiap sisi kiub. Apabila teka-teki diselesaikan, setiap sisi kiub mempunyai satu warna tunggal.
Versi 3×3×3 yang asal meraikan hari ulang tahun ke-25nya pada tahun 2005 dengan sebuah kiub edisi khas dalam kotak peragaan. Ia menonjolkan sekeping pelekat logo "Kiub Rubik 1980-2005" di pusat sisi yang putih (yang digantikan dengan permukaan reflektif), dan tidak memberikan buku penyelesaian 1976. Pada asalnya digelar "Kiub Magik" oleh perekanya, kiub ini dinamai semula sebagai "Kiub Rubik" pada tahun 1980 dan disebarkan ke seluruh dunia pada Mei tahun yang sama. Kiub tersebut memenangi anugerah khas Spiel des Jahres untuk Teka-teki Terbaik dan dikatakan merupakan mainan terlaris di dunia, dengan sekitar 250 juta buah Kiub Rubik dan kiub-kiub tiruan dijual di seluruh dunia.

Sejarah
Kiub Magik direka pada tahun 1974 oleh Ernő Rubik, seorang pengarca dan profesor senibina anak Hungary yang berminat akan bidang geometri serta bentuk tiga dimensi. Ernő memperoleh paten Hungary, HU170062, untuk kiub tersebut pada tahun 1975, tetapi tidak memohon sebarang paten antarbangsa. Kelompok-kelompok ujian kiub pertama dikeluarkan pada lewat 1977 untuk dijual di kedai-kedai mainan Budapest .
Kiub ini menjadi semakin popular di seluruh Hungary melalui komunikasi percakapan. Pada bulan September 1979, persefahaman dicapai oleh syarikat Ideal Toys untuk mengeluarkan Kiub Magik pada peringkat antarabangsa. Kiub ini menarik banyak perhatian dalam pameran-pameran mainan di London, New York, Nuremberg, dan Paris pada awal 1980.
Penjualan di kedai-kedai mainan Barat dihentikan sebentar supaya reka bentuknya dapat dikeluarkan menepati piawai keselamatan dan spesifikasi pembungkusan barat. Versi kiub yang lebih ringan dicipta, dan syarikat Ideal Toys memutuskan untuk menamainya semula. Nama-nama berpotensi seperti "Simpul Gordium" dan "Emas Inca" dipertimbangkan tetapi akhirnya, syarikat tersebut memutuskan nama "Kiub Rubik", dan kelompok pertama dieksport dari Hungary pada Mei 1980.
Mengambil kesempatan atas kekurangan Kiub Rubik di pasaran, banyak barangan tiruan yang murah beleluasa. Pada tahun 1984, Ideal kalah dalam tuntutan mahkahmahnya terhadap apa yang dikatakan pelanggaran paten oleh Larry Nichols yang memiliki paten US3655201. Terutoshi Ishigi memperoleh paten Jepun, JP55‒8192, untuk mekanisme yang hampir serupa semasa paten Rubik sedang diproses, tetapi Ishigi secara umumnya diberikan penghargaan untuk rekaan semula yang tersendiri.

Jenis-jenis kiub rubik

Kelainan-kelainan Kiub Rubik (dari kiri ke kanan: Dendam Rubik, Kiub Rubik, Kiub Profesor, & Kiub Poket)


Ok itu sahaja fakta yang dapat dikongsi bersama-sama. So, jom kita main kiub rubik ni dekat google tu. Main online dekat SINI.



Shopaholic Giveaway 2014

بسم الله الرحمن الرحيم


*tekan banner!

SHOPAHOLIC GIVEAWAY 2014

Dianjurkan oleh :

Ditaja oleh :


SENARAI HADIAH & KATEGORI PEMENANG

Top Referral :
  • Tudung Bawal x1
  • Wide Shawl x1
  • Cute Pouch Bag x1
  • Lip Scrub x1
Kategori Tambahan ( WhoHAA )
  • Tudung Bawal x1
  • Lip Scrub x1
Random.org
  • Egg Mask x2 orang
  • Tudung Bawal x3 orang
  • Topi BAP x1 pemenang
  • Cute Pouch Bag x1 pemenang
  • Tudung Bawal Pelangi x2 pemenang
  • Brooch x2 pemenang
  • Tudung x2 pemenang
15 PEMENANG DICARI!

1st Mini Giveaway By Atikah Aziz


KLIK BANNER

TAMAT PADA 31 MEI

Pemenang akan diumumkan pada 1 @ 2 Jun 2014 dan akan dipilih melalui random.org  

HADIAH :
  • Cash RM50 x 1
  • Top Up RM10 x 1
  • Top Up RM 5 x 2 

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz
KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai sembilan pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!

Beauti Giveaway #2 by rafydahouse



KLIK BANNER

GA ni bermula dari 12 MEI 2014 - 12 JUN 2014. (sebulan)
Pemenang akan diumumkan pada 13 JUN /14 JUN 2014.

Saya tag semua yang baca ni. 

BERSAMA MEMBANGUN BLOG LAVENDER MUMMY

http://lavendermummy.blogspot.com/2014/04/giveaway-bersama-membangun-blog.html


Assalamualaikum Sis LM. Ada bererapa kekurangan yang ada dalam blog Sis LM ni. Antaranya:
  • Widget follower perlu ada dalam setiap blog. Sis LM perlu tambah widget ini supaya bloggers yang lain senang nak follow. Tutorial di SINI.
  • Sis juga kena buat satu fanpage di FB untuk blog ini agar senang sis nak update status di FB. Tutorial di SINI.
  • Bila sis dah buat fanpage tadi, sis bolehlah letakkan fanpage itu di sidebar blog sis supaya bloggers yang lain boleh like and mengikuti perkembangan blog sis di FB. Tutorial di SINI.
  • Chat box juga penting! Untuk blogger yang suka blogwalking. Tutorial di SINI.
  • Daftar CHURPCHURP. Klik SINI. Tutorial di SINI.

Saya berharap agar sis LM dapat memperbaiki blog sis agar lebih berseri dan informatif. Sekian terima kasih. :)



Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Awesome Giveaway by Tisya Giveaway Blog



TAMAT - 11 Jun 2014

KLIK BANNER

Semua yang dah nampak GA ni, sila join. Saya tag awak! :)

Rejab, May Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

Top Referral:

Minuman Kesihatan Avail Green Fit (mixed fruit flavoured) bernilai RM75 atau
Handsocks berenda atau
Necklace (with box) atau
Eau de Toilette Avon Wish of Peace 10ml

Cabutan bertuah:

Majalah Jom!
2x Bookmark
3x Brooch
Colourful Paperclips
Mini Stapler
Pensil Boboiboy
Notebook Boboiboy
Pemadam Boboiboy
Pembaris Boboiboy
4x Pin Shawl
Handphone Strap
Hairclip
Fridge Magnet
2x Pemadam Faber Castell
2x Keychain
Button Badge
Phone/Powerbank Pouch
Staples
i Shoe Phonestand

Giveaway Eikingg





-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Blouse Black White
2. Peplum Maroon Baldu
3. Egg White Face Mask x 2
4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2
5. Topup RM10


What I choose : 
1. Blouse Black White
2. Topup RM10
3. Egg White Face Mask


Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014


#2 Mellya and Iola Giveaway Bonanza Supported By Buttons & Cuteness


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan ini, sukacita dimaklumkan
Mellya dan Iola akan mengadakan giveaway bonanza
yang bermula pada
2 May 2014 
dan berakhir pada 25 Jun 2014**

Hadiah-hadiah giveaway bonanza kali ini
ditaja sepenuhnya oleh Buttons and Cuteness.
Dan yang best?!
Setiap penyertaan, layak menerima diskaun voucher yang akan
diberikan pada akhir giveaway nanti.

Jemput join beramai-ramai dan jadi top referral giveaway ini ^^
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Satu set combo brooch untuk pemenang top referral serta hadiah misteri untuk referral
melebihi 200 view